18.02.2012

Ik ben een samenwerkingsverband aangegaan met de Haarlemse kunstenares Biep. Het samenwerkingsverband is tweeledig. Over het eerste deel kan ik vast open kaart spelen: we gaan een hiphopduo vormen. Dit hiphopduo gaat 2BII heten. Over het tweede deel van de samenwerking moet ik, helaas, nog geheimzinnig doen. Ik kan alleen zeggen dat het een expositie bij Horizonverticaal en een boekje op gaat leveren.

10.02.2012

In de Westergasfabriek in Amsterdam is van 10 t/m 24 februari de tekenshow A Perfect Day te zien. Er worden onder meer tekenhelden als Glen Baxter, Paul Faassen, Gummbah en Kamagurka getoond. Van mij hangt er ook een tekening.

25.11.2011

Vanaf heden verschijnen mijn cartoons wekelijks op GeenStijl. Deze cartoons zullen niet op mijn eigen website verschijnen. Ze zullen wel -ooit- in een nieuw cartoonalbum verschijnen. Mijn GeenStijl-cartoon is iedere vrijdag om 12:00 te zien op GeenStijl.

05.11.2011 + 06.11.2011

Op zaterdag 5 november (19:00-22:00) en zondag 6 november (13:00-17:00) is er een expositie te zien in Horizonverticaal. Iedereen die in ateliercomplex Horizonverticaal werkt, doet mee met de expositie. Ik ook. Van mij hangen er cartoons. Ze worden ook te koop aangeboden.

11.09.2011

Er is geen nieuws. Ik ploeg maar wat moedig voort. Als er wel nieuws is, is het waarschijnlijk hier te vinden. Een bron van groot vermaak.

Ik teken de laatste tijd wat minder autonome cartoons (het werk dat op deze site te vinden, het werk waar ik niets voor betaald krijg, werk dat ik voor mijn eigen vermaak en dat van veertig unieke bezoekers per dag maak), ik heb wat regelmatige opdrachtgevers, ik werk als groupier in een lokaal casino en ik schrijf de laatste tijd wat tekstjes. Maar wat daar uitkomt, weet eigenlijk niemand.

Ik heb tegenwoordig een atelier in Haarlem. Hier worden exposities, en dergelijke, georganiseerd. Kom eens langs, ik heb nog een halve fles Grappa staan: bandirah@gmail.com. Iedereen die me niet dood wil maken is, in principe, welkom.

01.06.2010

Ik ben genomineerd voor een Clickie in de categorie 'Cartoon'. De Clickies zullen zaterdag 5 juni om 14:00 in De Vishal, tijdens de Haarlemse Stripdagen, worden uitgereikt. De Clickies zijn een initiatief van Stichting Clickburg. De Clickies zijn de prijzen voor de beste strips op internet.

* * * * * * *

30.05.2010

(mededeling overgenomen van Cartoon.blog.nl)

Tijdens de opening van deze (klik!) expositie vindt er een raar en onwaarachtig feit plaats: Het eerste en enige Cartoonblogboek wordt gepresenteerd. Een bundeling van het beste werk van de mannen van Cartoon.blog.nl.

Ieder eerste exemplaar van een boek moet door een prominent persoon in ontvangst genomen worden. Zodat er veel media-aandacht voor het boek komt, er fotootjes in de krant komen en de exemplaren 2 t/m [getal] ook verkopen.

 Hier doen wij niet aan mee.

Wij weten dat we verkoopcijfers op onze buik kunnen schrijven en wij van Cartoonblog geven het eerste exemplaar liever weg aan één van onze 146 lezers.  Heeft u altijd al eens een prominent figuur willen zijn en het eerste exemplaar van een cartoonboek in ontvangst willen nemen?  Maak dit dan kenbaar via bandirah@gmail.com. Een reden of enthousiasme is niet nodig. De persoon wordt willekeurig gekozen.

Onze voorkeur gaat uit naar een mens.

* * *

29.01.2010 - 05.02.10

Vanaf vrijdag 29 januari tot en met vrijdag 5 februari is de crossmediale expositie ‘De Week van de Interactieve Cartoon’ te zien. In de Amsterdamse stripspeciaalzaak Lambiek en op de website Cartoon.blog.nl wordt gelijktijdig het werk van een tiental cartoonisten tentoongesteld. Het is aan de bezoeker van de winkel of de website om een passende tekst onder de cartoon te verzinnen.

20.11.2009

Een kleine selectie van de door Bandirah vervaardigde cartoons is nu ook als Boomerangkaart aan vriendjes en vriendinnetjes te versturen. Kijk hier voor een overzicht.

17.10.09

Altijd al je favo Bandirah-cartoon aan de muur willen hebben hangen? Kijk dan hier.

14.10.09

Nog een paar dagen aan mijn Graphic Novel werken en dan kan ik eindelijk weer cartoons maken. Eindelijk. Dat doe ik uiteindelijk toch het liefste. Van alles. Waarom dan toch een Graphic Novel maken? Het voelt als iets dat moet gebeuren, Ik wil een langere adem voor mezelf kweken, langer aan grotere projecten kunnen werken en weten hoe het is om te beginnen aan iets waar je het einde niet van kunt zien.

Als er mensen zijn die iets willen vragen, iets af willen spreken of een gesigneerd boek willen kopen, mail me dan op bandirah /at/ gmail.com.

Ditzelfde mailadres kan ook gebruikt worden om mijn rekeningnummer op te vragen. Mocht je mijn werk leuk vinden en het ook in de toekomst nog willen bekijken, dan kun je natuurlijk altijd geld naar me overmaken.

15.09.09

Tijdens de Stripdagen te Houten presenteert Uitgeverij XTRA van een aantal van zijn auteurs een leporello. Ook van een twaalftal Bandirahprenten is een exclusieve, gesigneerde, genummerde en in slechts beperkte oplage gedrukte leporello gemaakt. Typisch zo'n ding dat later heel, heel veel geld waard kan gaan worden. Wilt u zo rond uw veertigste stoppen met werken, of zeker stellen dat uw dochter later Vrijetijdskunde of Management & Communicatie kan studeren, dan zeggen wij van Bandirah.com: koop een leporello. Een leporello, de aflaat anno nu.

--------------------------------------------------------------------------------------------- 

07.09.09

Ik begrijpt dat het contactformulier van mijn website het niet meer doet. Wilt u mij op de één of andere manier contacteren, dan kan dit via bandirah [at] gmail.com

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, 24 juni 2009.

Stripelmagazine geeft me geïnterviewd naar aanleiding van mijn nieuwe cartoonbundel, Over Onrein Spreken Kan Ik Alleen Met Dieren Rillen.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, 14 juni 2009.

Op zoek naar het ideale Vaderdagscadeau? Uw zoektocht stopt hier. Op zaterdag 20 juni verkopen en signeren Ad Kolkman, Argibald en Bandirah namelijk hun cartoonbundels bij de Haarlemse Stripzaak Het Avontuur. Laat de volmondige humor van deze drie cartoonisten een glimlach op Vader zijn doffe snoet toveren!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, 23 april 2009.

Circus Bandirah Deluxe. Viering vijf jaar Bandirah. Vrijdag 15 mei. Het Patronaat. Haarlem. Vanaf 20:00. Toegang gratis. Komt allen, want:

Praatjes: Bandirah, Bert Brussen, AHJ Dautzenberg
Muziek: Melle de Boer, Dial Prisko, De Zwetende Kreeften
Presentaties: Over Onreine Dieren Kan Ik Alleen Met een Rilling Spreken
Stand up comedy: Frank de Leng
Poezie: Gijs Ter Haar
Prijzen: Uitreiking De Gouden Blauwe Bloem
Signerende tekenaars: Trik, Schwantz, Argibald en Wouter Diesveld

Verder zullen er natte knuffelbeesten worden gekneed, schilderingen worden gemaakt, huwelijken worden gesloten door een ninja en lootjes worden verkocht.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, 20 april 2009.

Mijn nieuwe cartoonalbum, Over Onreine Dieren Kan Ik Alleen Met een Rilling Spreken, zal op 15 mei 2009 in twee edities uitgebracht worden. De ene editie is de normale albumuitgave, deze zal iets meer dan een tientje kosten. De tweede editie is een exclusieve gelimiteerde editie. Deze editie zal gesigneerd en genummerd zijn en bovendien een handbetekende unieke cd met audiocommentaar door de auteur bevatten. Deze editie zal twee tientjes kosten.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, 3 april 2009.

Iemand is uit mijn naam een Twitterpagina begonnen. Ik wil even benadrukken dat ík dit niet ben.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, 21 maart 2009.

Humor is een eindig iets. In het leven van iedere grote grappenmaker komt een moment dat zijn mopjes niets meer waard zijn en hij slechts een schim is van zijn vroegere hilarische zelf. Freek de Jonge, Eddie Murphy en Kamagurka zijn slechts enkele grepen uit een vat vol ooit zo grappige narren. Vaak modderen deze oude clowns nog wat aan en weten zij op basis van hun vroegere reputatie tot aan hun dood nog een prima carriere te hebben. Wel één waar de tragiek van af spat. Want wat is er nu zieliger dan een artiest waar slechts op gelachen wordt omdat zijn publiek dit ziet als een verplichting tegenover hem?

Om dit alles te voorkomen, zal ik (Bandirah) iedere week een humortest afleggen. De resultaten zullen gepubliceerd worden op www.bandirah.com, zodat ieder ze kan controleren. Zodra ik bij een humortest minder dan een acht komma nul (8,0) haal, beloof ik mijn tekenpen naast mij neer te leggen. Zonder mogelijke comeback.

Ik kan u, bij deze, gelijk het heugelijke feit melden dat ik voor mijn eerste humortest een 9,2 (negen komma twee) gehaald heb.

Humortest Bandirah:

Zaterdag 21 maart   9,2

Zaterdag 28 maart   9,0

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, 15 februari 2009.

Tot en met één maart 2009 ben ik bezig met het selecteren, inscannen en schoonmaken van de prenten die in mijn derde album, Over Onreine Dieren Kan Ik Alleen Met Een Rilling Spreken zullen komen.

Van één maart tot één april zal ik bezig zijn met de voor Over Onreine Dieren Kan Ik Alleen Met Een Rilling Spreken geselecteerde prenten in te grijzen. Daarna wordt het werk overgedragen aan de mensen van Uitgeverij XTRA,

Om op vijftien mei in een prachtige boekvorm op de presentatie in Het Patronaat te herrijzen.

Slechts negen euro negentig !

Edit 5 maart 2009: De geselecteerde en opgeschoonde prenten zijn ingeleverd bij de Uitgever en de Voorwoordschrijver. Het ingrijzen van de prenten is nu begonnen.

Edit 16 maart 2009: Over de helft.

Edit 21 maart 2009: Nog twintig.

Af.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, 4 februari 2009.

Feest!
Vandaag verschijnt de 100e tekening van mijn hand op de internetwebsite
www.sargasso.nl. Om dit heugelijke feit te vieren worden er drie prijsvraag-weggeefacties gehouden.
Prijsvraag-weggeefacties waarbij er telkens één boekenpakket weggegeven wordt.
De pakketten bestaan uit:
1 x mijn door Uitgeverij Xtra in 2006 uitgegeven volledig geflopte debuutbundel 'Stout Stout Fruit'
1 x alle drie de delen uit de Jonquai en Lazfartze-reeks, in 2007 uitgeven door De Blauwe Bloem (door mij voorzien van tekeningen)
Wat de drie acties inhouden:
Actie 1. Kleur een
door Bandirah getekend stopcontact in. Diegene die dit naar de smaak van de redactie het beste doet wint het boekenpakket.
Actie 2. Verzin een tekst voor
die 100e Bandirah-cartoon. Diegene die dit naar de smaak van de redactie het beste doet wint het boekenpakket.
Actie 3. Lever een quote voor op de in 2010 verschijnende derde cartoonbundel van Bandirah, 'Nakie'. Zowel negatief als positief wordt op prijs gesteld. Laat uw vindingrijkheid vloeien. Diegene die dit naar de smaak van de redactie het beste doet wint het boekenpakket.
Sluitingsdatum voor inzendingen: 11 februari 2009.
Inzendingen naar bandirah [at] bandirah [punt] com.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, 6 januari 2009.

Vrijdag 15 mei: Viering Vijf Jaar Bandirah: Een Bonte Feestavond in Het Patronaat vanaf 20:00 met onder meer de uitreiking van De Gouden Blauwe Bloem én de presentatie van De Nieuwe Cartoonbundel. Circus Bandirah Deluxe. Gratis Toegang!

---------------------------------------------------------------------------------------------

 Haarlem, 27 december 2008.

Op zaterdag 31 januari 2009 ga ik verhuizen van het Oude Pretpaleis te Haarlem naar het Nieuwe Pretpaleis te Haarlem. Wie wenst mij hierbij te helpen? Ieder die helpt krijgt een gesigneerd oeuvre cadeau (!). Opgeven kan via het contactformulier onder vermelding van 'verhuizing'.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, 3 oktober 2008.

'Maar wat is dat nu voor een mal ding links in de adresbalk van de internetwebsite http://www.bandirah.com/index.php ?' hoor ik u denken. Dat is een favicon en deze favicon is gemaakt door de Schetsman. Neemt u eens contact op met de Schetsman, wellicht wil de Schetsman ook voor u een favicon maken.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, 21 augustus 2008.

Vandaag zijn officieel de opnames begonnen voor mijn derde cartoonalbum. De titel zal Tienerkoor Bobbel 'Debbie Een Vier' 'Nakie' 'Traantjes Weg' 'Kassa Bij' 'Honger' 'Over onreine dieren kan ik alleen met een rilling spreken' 'Tippelen', 'Fokke & Sukke draaien er niet langer omheen' zijn. De verschijningsdatum is Juni April 15 Mei 2010 2009, tijdens de Haarlemse Stripdagen. En naar het zich laat aanzien zal de uitgeverij Uitgeverij XTRA zijn. Het aantal pagina's - zo heeft Marketing Research uitgewezen - zal 104 zijn. Interesse in eerdere cartoonbundels? Die vindt U door op het woord 'hier' te klikken.)

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, twee augustus 2008.

Met ingang van maandag 28 juni 2008 zal de Maandag Cartoondag op EnDanDit.nl geen doorgang meer vinden. De directie van Flabber b.v. heeft niet de mogelijkheid gezien op het gezamenlijke verzoek van zijn cartoonisten - betaling voor de noeste arbeid - in te gaan. En besloot de stekker uit de MaCa te trekken.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, één augustus 2008.

De jongens en meisjes van het Vlaamse Stripelmagazine hebben mij, naar aanleiding van  mijn onlangs verschenen spotprentenbundeling Moffies, onderworpen aan een vraaggesprek. Dit vraaggesprek kunt u hier lezen.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, acht mei 2008.

Zojuist besloten door de directie van Uitgeverij De Blauwe Bloem: Op de Haarlemse Stripdagen (5, 6, en 7 juni) zullen de aldaar gekochte uitgaves van Uitgeverij De Blauwe Bloem in plaats van € 9,90 slechts vijf ( 5 ) euro per stuk kosten. Een uitgelezen kans een ongegrepen kans bij de lurven te grijpen!

(Dan hebben we het hier over dedriedelen uit de Jonquai en Lazfartze-reeks én Muis MollieZet Bussen In. Oke?!)

 ---------------------------------------------------------------------------------------------

Uit de drie inzendingen heb ik twee winnaars gekozen. (klik). Gefeliciteerd M. Kooistra! Gefeliciteerd S. Visser! Neemt u beiden zo snel mogelijk contact met mij op dan komt uw prijs u in rap tempo toe.

(herinnering aan de winwedstrijd:)

Haarlem, veertien april 2008.

Geachte bezoekers en bezoeksters van deze internetwebsite, www.bandirah.com, mag ik zo vrij zijn u te herinneren aan de winwedstrijd die op dit moment nog gaande is. U kunt namelijk niets minder dan mijn Tweede Spotprentenbundeling, Moffies, winnen.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------

(Welkom, mensen. Hartstikke welkom, hoor:)

Haarlem, één april 2008.

Dag Eenieder,

Mag ik u, bij deze, van harte welkom heten op deze nieuwe internetwebsite van internationale allure: Bandirah.com. Veel zal er bij hetzelfde blijven, enkele dingen zullen ietwat gewijzigd zijn. Nog steeds zal er om de dag een spotprent hier geplaatst worden, wel zal dit in een ander formaat zijn dan u wellicht gewend bent. Mijn excuses hiervoor. Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik dat graag. Contact: bandirah [at] bandirah [punt] com.

groetjes,

bandirah (29)

(ps. één en ander is hier nog wat in aanbouw.)